ІНФОРМАЦІЯ щодо змін розміру плати за супровід кредитних договорів, укладених згідно ПКМУ № 584 та зміни розміру комісії за супроводження договорів про надання часткової компенсації процентів за кредитом згідно ПКМУ № 343

ІНФОРМАЦІЯ щодо змін розміру плати за супровід кредитних договорів укладених згідно ПКМУ № 584 та зміни розміру комісії за супроводження договорів про надання часткової компенсації процентів за кредитом згідно ПКМУ № 343

Враховуючи внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік», згідно яких підвищено розмір мінімальної заробітної плати зазначаємо наступне.

1. Позичальники, які отримують часткову компенсацію відсоткової ставки комерційних банків, згідно ПКМУ № 343 (програма Здешевлення вартості іпотечних кредитів; компенсація комерційному Банку 13%) відповідно до пп.3.2.10 п. 3,2 Договору про надання часткової компенсації відсотків, зобов`язуються щомісячно, не пізніше останнього календарного дня місяця сплачувати Одержувачу комісію за супроводження Договору про надання часткової компенсації відсоткової ставки за Кредитом в розмірі, що дорівнює 3,7 % від розміру мінімальної заробітної плати, яка діє на момент сплати комісії, шляхом внесення коштів на відповідний рахунок. Тобто з 01.01.2018 року позичальники, які отримують компенсацію повинні сплачувати комісію кожного місяця в розмірі 137,75 грн.

АКЦЕНТУЄМО Вашу увагу не те, що ті позичальники, які несвоєчасно сплачуватимуть дану комісію на рахунок Донецького регіонального управління Держмолодьжитла, отримувати компенсацію не будуть з подальшим розірванням Договору в односторонньому порядку.

2. Позичальники, які придбали кредити в 2014 році згідно ПКМУ № 584 (програма надання пільгового довготермінового кредиту молодим сім`ям та одиноким молодим громадянам; пільги на дітей), зобов`язуються сплачувати щоквартально на відповідний рахунок плату за супровід Кредитного договору виходячи з розрахунку 13,8 % від розміру місячної мінімальної заробітної плати. Отже, відповідно до вищевказаних змін, з 01.01.2018 року щоквартальна сума коштів за супровід Договору складає 513,77 грн.

Довідки за тел: 099-987-13-61

Дякуємо за порозуміння!