ДЕРЖМОЛОДЬЖИТЛО Є ЕФЕКТИВНИМ ІНСТРУМЕНТОМ ВИРІШЕННЯ ЖИТЛОВИХ ПИТАНЬ - СЕРГІЙ КОМНАТНИЙ

     Держмолодьжитло є ефективним інструментом вирішення соціальних питань місцевими громадами – Сергій Комнатний.

     Сьогодні відбулася робоча зустріч голови правління Держмолодьжитла Сергія Комнатногоіз секретарем міської ради Маріуполя Степаном Махсма.

      Обговорювалися питання реалізації Меморандуму про співпрацю між Державним фондом сприяння молодіжному житловому будівництву, Донецьким регіональним управлінням Держмолодьжитла і Маріупольською міською радою.

      Метою спільної діяльності органу місцевого самоврядування та Фонду визначено сприяння забезпеченню мешканців міста доступним житлом. Як досягти цієї мети – про це і йшлося під час наради у Держмолодьжитлі, у якій також взяли участь перший заступник голови правління Фонду Іван Парух, заступник голови правління Ельвіра Левченко і директор Донецького РУ Вадим Кашицин.

       Розмова точилася довкола шляхів виконання Міської цільової програми забезпечення житлом на 2018-2022 роки, затвердженої Маріупольською міською радою наприкінці минулого року. Степан Махсма наголосив на важливості житлового питання для півмільйонного міста, де на квартирному обліку стоять 12 тисяч громадян та мешкають 100 тисяч внутрішньо переміщених осіб – п’ята частина усіх зареєстрованих у Донецькій області ВПО.                Сергій Комнатний висловив переконаність у тому, що забезпечення громадян житлом сприятиме, в тому числі, збереженню кадрового потенціалу маріупольських підприємств. Очільник Держмолодьжитла запропонував додатково вивчити можливість кредитування громадян на пільгових умовах – адже Фонд володіє і таким інструментом сприяння у вирішенні житлової проблеми людей.

        До стадії практичної реалізації наблизилися сторони в питанні відкриття в місті Маріуполі відділення регіонального управління Держмолодьжитла, яке в постійному режимі надаватиме маріупольцям і переселенцям консультаційні та інші фахові послуги.                     Подальша реалізація Меморандуму переходить до стадії конкретних кроків, про які домовилися сторони. «Держмолодьжитло підвищуватиме свою ефективність як інструмент досягнення соціальних цілей в руках місцевих органів влади, зацікавлених у стабільному розвитку своїх населених пунктів і територій», - висловився на завершення зустрічі Сергій Комнатний.