ДЕРЖМОЛОДЬЖИТЛО ПІДТРИМУЄ РУХ ДО ПРОЗОРОСТІ У БУДІВЕЛЬНІЙ ГАЛУЗІ

sayt 2 06 08Сьогодні, 6  серпня, перший заступник голови правління Держмолодьжитла Іван Парух узяв участь у міжнародній конференції «Прозорі послуги для ефективної будівельної галузі: єдина уніфікована електронна система дозволів, реєстрів, кадастрів, інспекції».

Спілкування на важливу для розвитку галузі тему організоване Конфедерацією будівельників України за підтримки Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України і неурядової експертної організації – Офісу ефективного регулювання (BRDO).

Учасників конференції привітали заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе, голова Ради директорів КБУ Олександр Ротов, виконавчий директор КБУ Олег Ярошенко і обрана народним депутатом України нового 9 скликання за списком партії «Слуга народу» експерт BRDO Олена Шуляк.

Прозвучали панельні доповіді з теми, зокрема, жваву дискусію і багато запитань викликав виступ Деяна Дем'яновіча з компанії RE-AKTIV (Республіка Північна Македонія).

sayt 1 06 08В коментарі прес-службі Держмолодьжитла Іван Парух наголосив, що на виконання Стратегії свого розвитку Фонд послідовно рухається до прозорості й відкритості усіх житлових програм, у тому числі до переведення спілкування з громадянами в електронний режим. Усунення чиновника від технологічних процесів оптимізує роботу і дає змогу уникати потенційних можливостей для корупції.

Тому, в широкому контексті, Держмолодьжитло повністю поділяє підтриману Мінрегіоном налаштованість галузевих асоціацій на створення прозорої уніфікованої е-системи дозволів, реєстрів, кадастрів у будівельній галузі. Реалізація такої політики допоможе прискорити введення в експлуатацію житлових будинків, які споруджуються чи вже зведені в низці регіонів України та які беруть участь у програмах Фонду, зазначив перший заступник очільника установи.

Користуючись нагодою, Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву вітає членів і колективи Конфедерації будівельників України, Будівельної палати України та інших партнерів з прийдешнім Днем будівельника. Дякуємо за співпрацю і сподіваємося на подальшу підтримку ініціатив, спрямованих на розвиток державних житлових програм і докорінну модернізацію державної житлової політики загалом.