ДЛЯ КАНДИДАТІВ - УЧАСНИКІВ АТО (ООС) ТА ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ!

 Шановні кандидати – учасники АТО (ООС) та внутрішньо переміщені особи, звертаємо Вашу увагу на наступне:

 ПОРЯДОК використання коштів, передбачених у державному бюджеті
для надання пільгового довгострокового державного кредиту внутрішньо переміщеним особам, учасникам проведення антитерористичної операції (АТО) та/або учасникам проведення операції Об’єднаних сил (ООС) на придбання житла затверджено постановою Кабінету Міністрів України 
від 27 листопада 2019 р. № 980.  Ознайомитись з Порядком можливо за посиланням: https://www.kmu.gov.ua/npas/m980vnutrishno-peremishchenim-osobam-uchasnikam-provedennya-antiteroristichnoyi-operaciyi-ato-taabo-uchasnikam-provedennya-operaciyi-obyednanih-sil-oos-na-pridbannya-zhitla

 Натиснувши на посилання «Порядок, що додається»

 Найближчим часом буде отримано інформацію про обсяг фінансування на кожну категорію кандидатів, після чого, на сайті нашого управління буде розміщено списки кандидатів, які запрошуються для надання документів.

 Часу обмаль, тому просимо кандидатів, які зареєстровані на початку реєстрів, вже збирати документи та визначитись з об’єктами житла!

 Об’єкт кредитування — квартира у багатоквартирному житловому будинку або одноквартирний житловий будинок за умови, що вони прийняті в експлуатацію не більше ніж 25 років тому чи реконструйовано не більше ніж 15 років тому.

 Члени сім’ї кандидата — дружина (чоловік), їх неповнолітні діти(до 18 років); неодружені повнолітні діти, визнані особами з інвалідністю з дитинства I та II групи або особами з інвалідністю I групи; особа, яка проживає разом з особою з інвалідністю внаслідок війни I групи та доглядає за ним, за умови, що особа з інвалідністю внаслідок війни не перебуває у шлюбі; непрацездатні батьки; особа, яка перебуває під опікою або піклуванням громадянина, який має право на пільги, та проживає разом з ним.

 Кредит надається на строк до 20 років, але не більше ніж до досягнення позичальником 60 років.

Нормативна площа: 21 кв. метр загальної площі житла на одну особу та додатково 10,5 кв. метра на сім’ю. При цьому площа житла, що придбавається сім’єю з однієї особи (одинока особа) і є однокімнатною квартирою, становить не більш як 52,5 кв. метра загальної площі, а площа житла сім’ї з двох та більше осіб — не більш як 94,5 кв. метра загальної площі.

 Нормативна вартість 1 кв/м: для м. Маріуполь – 19 807,50 грн., для м.Крамотроськ та м.Слов'янськ  - 16 506,25 грн., для інших населених пунктів – 13 205,00 грн.

 Відсоткова ставка за такими кредитами встановлюється у розмірі 3 % річних.

 Особистий внесок громадянина складає 6 %. За бажанням кандидата розмір власного внеску може бути збільшено.

 Перелік документів, які необхідно надати до Донецького регіонального управління Держмолодьжитла для отримання кредиту на придбання житла за посиланням: https://dn.molod-kredit.gov.ua/zhytlovi-prohramy/kredyt-dlya-vpo-ta-ato-oos/neobkhidni-dokumenty

06.12.2019