ДОНЕЦЬКЕ РЕГІОНАЛЬНЕ УПРАВЛІННЯ ЗВЕРНУЛОСЯ ДО НАРОДНИХ ДЕПУТАТІВ УКРАЇНИ

Постановою Кабінету Міністрів України від 24.10.2012 за № 967 затверджено Державну програму забезпечення молоді житлом на 2013-2023 роки, метою якої є, насамперед, створення належних умов для забезпечення молоді житлом.

Успішне її виконання сприятиме створенню умов для формування активної життєвої позиції молоді, розвязанню їх житлових проблем, поліпшенню демографічної ситуації в Україні.

Підтримка громадян України, а особливо молоді, в їхньому прагненні будувати власне життя у рідній країні, у рідному місті є одним з пріоритетних напрямків розвитку, а вирішення житлової проблеми шляхом відновлення реалізації програм з орримання доступного житла стане стримуючим фактором, що зупинить масовий виїзд за кордон.

Реалізація державних та місцевих житлових програм дозволяє не тільки вирішити соціальне питання громади з забезпечення житлом, підтримати потенціал міста у професійному та освіченому населенні, а й забезпечує розвиток будівельної та суміжних галузей, що є системоутворюючими галузями економіки міста та забезпечує стабільні надходження до бюджету у вигляді податків та обов’язкових платежів.

Всі житлові програми, які реалізовує Держмолодьжитло, направлені не тільки на забезпечення громадян доступним житлом, але і безпосередньо на розвиток міст України, через активізацію в них підприємств будівельного комплексу.

На теперішній час за рахунок власних коштів Держмолодьжитла, а також за рахунок коштів державного бюджету, передбачених на фінансування програми «Надання державної підтримки для будівництва (придбання) доступного житла» та програми пільгового довгострокового кредитування внутрішньо переміщених осіб, учасників АТО/ООС, Донецьке регіональне управління продовжує поліпшувати житлові умови мешканців Донецької області.

Нажаль, власних коштів Держмолодьжитла не вистачає для задоволення хоча б питомої потреби у забезпеченні житлом молоді, ВПО, учасників АТО/ООС, отже завданням Держмолодьжитла та органів державної влади є пошук додаткових джерел фінансування житлових програм.

Донецьке регіональне управління в межах заходів з пошуку та залучення нових інвестиційних рішень для активізації роботи за діючими пільговими житловими програмами наприкінці березня 2021 року звернулося до народних депутатів України ІХ скликання, які представляють на загальнодержавному рівні інтереси громади Донецької робласті, з проханням посприяти у державному фінансуванні вже існуючих державних пільгових житлових програм та пошуку фінансування та інших інструментів реалізації нових державних та місцевих програм, метою яких є вирішення житлових питань, в тому числі шляхом будівництва та забезпечення громадян житлом на пільгових умовах.

Донецьке регіональне управління очікує від народних обранців співрозуміння та плідну співпрацю у пошуках можливостей та відповідно реалізації конституційних прав громадян на житло, адже наявність власної оселі є невід’ємною та необхідною запорукою побудови повноцінного майбутнього кожної родини.