Програма пільгового довготермінового кредитування за рахунок власних коштів (коштів статутного капіталу) Держмолодьжитла в 2018 році під 14,1% річних у гривні.

Запрошуємо прийняти участь у Програмі кредитування молоді за рахунок статутного капіталу Держмолодьжитла та нагадуємо всім бажаючим про умови отримання зазначеного кредиту.

    Місцезнаходження об`єкту: в містах Донецької області, які підконтрольні Українській владі. Вік будинку, в якому громадянин бажає придбати квартиру, має бути не більш ніж 20 років після введення до експлуатації , або не більш ніж 15 років після реконструкції.

Вказана інформація стосується лише тих громадян, які мешкають в Донецькій області на підконтрольній Українській владі території, потребують поліпшення житлових умов, або перемістилися з тимчасово окупованої теритрорії та мають можливість підтвердити перебування на квартирному обліку.

Довготерміновий пільговий кредит на будівництво житла за рахунок власних коштів Держмолодьжитла надається молодим сім’ям або одинокому молодому громадянину при наступних умовах:

Вік учасників – до 35 років;

Термін, на який надається кредит – до 30 років, але не більше ніж до досягнення старшим з подружжя пенсійного віку;

Нормативна площа придбаного житла складає – 21 кв м на кожного члена сім’ї + 10,5 кв м на родину.

Нормативна вартість 1 кв.м: згідно експертної оцінки, але не більш ніж 11 310 грн. В разі перевищення вартості квадратного метру придбаваємого житла , різниця між нормативною вартістю квадратного метру та експертною оцінкою сплачується позичальником разом із внесенням першого внеску.

Власний внесок – перший внесок складає 10% від нормативної вартості житла; у разі перевищення нормативної площі позичальник сплачує вартість понаднормативної площі житла за рахунок власних коштів.

Відсоткова ставка за користуванням кредитом складає 14,1%.

Погашення кредиту та відсотків за користування ним здійснюються позичальником починаючи з дати зарахування коштів кредиту на рахунок позичальника в банку-агенті. Платежі з погашення кредиту та відсотків за користування кредитом вносяться не рідше ніж один раз на місяць.

Кредит може бути погашено достроково.

Перелік документів необхідний для отримання кредиту: 1.Довідка про перебування на квартирному обліку всіх членів сім’ї (оригінал) ,

2. Копія тех. паспорту на будинок;

3.Експерна оцінка придбаваємої квартири;

4.Довідка про склад сім’ї (Ф-3 ЖЕК) (оригінал).

5.Оригінали та копії паспортів повнолітніх членів сім`ї (1,2 ст. прописка),

6.Оригінали та копії довідок про присвоєння ідентифікаційного номера,

7.Оригінал та копію свідоцтва про народження дитини (дітей),

8.Оригінал та копію свідоцтва про шлюб,

9.Довідка з місця роботи із зазначенням займаної посади, часу перебування на такій посаді та розміру заробітної плати, протягом останніх 6 місяців(із поміткою «затримки у виплаті з/п за останні 6 м. відсутні»),

10.Виписку з трудової книжки про місце роботи за останні 3 роки,

11.Документи, що підтверджують інші доходи Позичальника (за наявності доходу не за основним місцем роботи), у т.ч. декларацію про доходи на останню звітну дату, завірену податковою інспекцією.

12.Згода подружжя(ін членів сім`ї) на передачу в заставу майнових прав на житло(нотаріально посвідчене), або їх присутність при укладенні договору застави майнових прав/застави квартири.

13.Довідка про платоспроможність сім’ї, (довідка про доходи)

14. Заява на отримання кредиту та заповнена анкета майбутнього Позичальника

В разі запитань просимо звертатися за телефоном: 099-987-13-61

Сайт Донецького регіонального управління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» dn.molod-kredit.gov.ua